Postavljanje podova

Postavljanje i instalacija novog poda

Ugradnja drvenog poda zahteva ne samo veštinu, već i pouzdane proizvode i održive alate.

Lepak treba da sadrži odgovarajuća kombinacija čvrstoće i elastičnosti kako bi se osigurala čvrsta osnova i dugoročno uspešno delovanje na spoj sa podom.

Hoblovanje parketa

Kada pod ima nagomilanu prljavštinu, i tragove ogrebotina, dubinsko čišćenje će ga vratiti u život. Sloj laka ili voska dodatno će ga zaštititi.

Bona Ulja i Lakovi

Kada je gornji sloj zaštitne površine zamrljan ili lagano izgreban, premaz će brzo vratiti sjaj i izvorni izgled poda.

Brušenje poda

Kada na podu postoje ozbiljna oštećenja, žutilo, duboke ogrebotine ili izbledeli izgled, potpuna restauracija je preporučena procedura.

Instalacija novog ili reparacija postojećeg poda

Bez obzira na podlogu, vlagu ili neravnine, Bona ima sve potrebne alate; od prajmera i masa za izravnavanje do vrhunskih lepkova. Stalno istraživanje i razvoj, zajedno sa dugogodišnjim iskustvom, omogućava nam da budemo na čelu u oblasti podnih pričvršćivanja i lepkova.

Raspon lepljenja

Izbor lepka zavisi od podloge načina rada. Razvijena su različite vrste lepkova za pokrivanje svake situacije, a svi su isključivo razvijeni za drvene podove.

Bona primer D501

Bona D 501 prajmer

Jednokomponentni prajmer za pripremu podloga pre upotrebe lepkova na bazi Bona silana, kao što je R 820, i R 848. Pogodan je za upijajuće/apsorbujuće podove  (sa izuzetkom industrijskih podova od magnezijuma), i ivericu i slične sastave.

Bona R820

Lepak Bona R820

Lepak Bona R820 15/1 je elastičan, jednokomponentan silanski lepak koji služi za postavku drvenih podova.
Lepak R820 je pogodan kod lepljenja parketa na podove sa podnim grejanjem. Upotreba prajmera pre ovog lepka generalno nije neophodna.