Bona izbor

Uzbudljivi svet Bone

Više od 100 godina Bona® je globalni lider u nezi i održavanju drvenih podova.

Sa strašću prema drvenim podovima, kontinuirano ističemo prirodnu lepotu drvenih podova s vrhunskim proizvodima i sistemima koji se koriste širom sveta.

Prekrasni, izdržljivi i dugotrajni pod uz Bona program

Razmišljate o osveženju ili renoviranju vaših drvenih podova? Možete promeniti celokupni izgled i osećaj vaših podova bez zamene uz pomoć Bona i Bona Certified Craftsman®. Kreirajte prekrasne i izdržljive podove od tvrdog drva sa Bona programom održivim i sigirnim za vas i vaš dom. Provešćemo vas kroz ceo proces od početka do kraja kako biste dobili tačan izgled kakav želite i lepe podove koji će trajati ceo život.

Šta očekivati prilikom brušenja i završne obrade drvenih podova

Bona preporučuje brušenje i lakiranje kada je pod od tvrdog drveta tup i/ili ima umerene do teške ogrebotine. Osim toga, završni sloj se istrošio do golog drveta u područjima s velikim prometom ili vlasnik kuće želi promeniti boju mrlja ili nivo sjaja poda. Ovaj proces će vratiti pod u novo izvorno stanje.

Traffic HD PreTraffic HD Posle
PrePosle

U kakvom je stanju vaš pod?

Završna obrada poda će uklonjiti tragove kroz normalno habanje tokom godina u potpunosti. Oživljavanje, ponovno premazivanje i dopuna vaših podova sjajni su načini da produžite vek trajanja vaših podova i izbegnete buduće trškove. Svaka metoda je efikasan način da se prevaziđe redovno čišćenje. Procedure za negu podova od tvrdog drva kao što su oživljavanje, restauracija ili dopuna mogu se lako obaviti uz pomoć našeg programa.

Razumevanje slojeva vašeg poda – Kratak presek

Razumevanje slojeva ispod vašeg drvenog poda, kao i premaza koji štite samo drvo, ključni su za stvaranje poda koji će trajati doživotno. Korištenjem barijere za vlagu i lepka na bazi silana, GREENGUARD Gold certificiranog lepka osiguraćete ispravnu ugradnju za zaštitu od nabijanja ili pomicanja poda. Korištenje odgovarajućih premaza pružiće dugotrajnu lepotu i vrhunsku zaštitu vaših drvenih podova u godinama koje dolaze.

presek poda

Prednosti završne obrade Bona na vodenoj bazi

Kada dođe vreme da uradite završnu obradu poda od tvrdog drva, tražite završnu obradu na bazi vode, koja je najodrživije i ekološki prihvatljivo rešenje. Neki izvođači mogu vam ponuditi jeftiniju opciju, kao što je kiselo sušen, „švedski“ završni sloj ili završni sloj modifikovanim uljem. Za uzvrat ćete dobiti da vaš dom i porodica borave u prostoru sa lošim kvalitetom vazduha i hemikalijama koje ćete udisati dugo nakon radova.

Pogledaj naše ekološke premaze

Bona brine o vašem zdravlju

Kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru je glavni prioritet za ekološke grupe, potrošače i proizvođače. Agencija za zaštitu životne sredine smatra kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru jednom od pet najvećih ekoloških pretnji po zdravlje ljudi. Neposredne posledice lošeg kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru uključuju iritaciju očiju, nosa i grla, glavobolje, vrtoglavicu, alergije i umor. Zagađivači vazduha u zatvorenom prostoru mogu izazvati i simptome nekih bolesti, uključujući astmu, reproduktivne i razvojne probleme.

Kako doneti pametne odluke da zaštitite one koje volite?

Mnogi od nas zdrav način života tumače kao ispravnu ishranu, očuvanje zdravih navika i vežbanje. Ipak, često zanemarujemo jednog od najvećih krivaca lošeg zdravlja – naš dom. Današnji prosečni dom sadrži više od 62 otrovne hemikalije. Kućne hemikalije imaju 3-5 puta veću verovatnoću da će uzrokovati blesti od drugih zagađivača. Razmotrite ove činjenice Agencije za zaštitu životne sredine:

indoors

Ljudi provode 90% svog vremena u zatvorenom prostoru, 65% tog vremena u kući.

ourside

Vazduh u zatvorenom prostoru je tri do sedam puta zagađeniji od spoljnjeg vazduha.

allergens

Prašina, alergeni i hemikalije u domu značajno doprinose lošem zagađenom vazduhu.